Bore-out

Dit is een chronische aandoening die ontstaat als een werknemer (M/V) te weinig arbeidsbelasting kent, zich enorm verveelt en een gebrek aan interesse krijgt in het werk. Hij verliest zijn motivatie en neemt emotioneel afstand van het werk. Hij heeft geen zin meer om zich extra in te spannen of om hard te werken. Hij probeert deze toestand van nietsdoen actief zo te houden. Om niet afgedankt te worden is zijn strategie zich te gedragen alsof hij druk bezig is. Vooral in kantoorjobs komt dit voor omdat de werknemer aan de computer de indruk kan wekken dat hij veel te doen heeft. Op deze wijze kan hij extra werk afhouden en op het werk vrije tijd creëren voor persoonlijke interesses zoals surfen op het internet, spelletjes doen en privémails verzenden. Aanvankelijk lijkt dit aanlokkelijk maar al snel voelt de medewerker er zich niet goed bij.

Hij ervaart verveling, onderbelasting en desinteresse.
Verveling leidt tot lusteloosheid en leegheid. De persoon weet zich geen raad meer omdat hij niet inziet wat hij moet doen en er niets te doen is. De tijd vergaat niet en minuten worden uren.
Onderbelasting is het gevoel dat hij meer zou kunnen doen dan men van hem verlangt. Het gaat zowel om de hoeveelheid werk als de kwaliteit ervan.
Bij desinteresse gaat het om het ontbreken van betrokkenheid op het werk. Zijn taken kunnen hem niet boeien en hebben geen betekenis voor hem. De zaken die hij toch nog doet, kosten enorm veel moeite en energie.

De onverdraaglijke en onzekere situatie en de verdoezelende tactieken kosten ook energie aan de persoon. In deze situatie verandering brengen zou hem natuurlijk ook veel energie kosten, zeker indien hij zou afgedankt worden of opeens wel stresserende of louter saaie taken zou krijgen.
‘s Avonds gaat de persoon moe, wanhopig en ongelukkig naar huis. Zijn negatief gevoel zet zich thuis door in de vrije tijd en ‘s nachts kan hij de slaap niet vatten. Hij mist energie, is vlug geïrriteerd, heeft weinig zin om iets te doen en zit in zijn hoofd met de maalstroom van negatieve gebeurtenissen van de dag, zeker als hij thuis ook de schijn moet ophouden. Bore-out kan ernstige vormen aannemen en leiden tot werkelijke gezondheidsproblemen.

Ook bij een bore-out kan job crafting een hulp zijn om de werkenergie terug te krijgen en de negatieve spiraal te doorbreken. Het probleem kan opgelost worden als de medewerker zijn eigen lot met verantwoordelijkheidszin in handen neemt en een werkelijke kans krijgt om zich te herpakken. Het vergt een constructieve dialoog tussen de werkgever, de medewerker en de andere teamleden om tot een passende werkinhoud en duidelijke afspraken te komen. Naast timemanagement dienen ook de medische aspecten aandacht te krijgen.

(Philippe Rothlin en Peter Werder, Bore-out. Als verveling je werk wordt. Spectrum 2009 vertaling Sylvia Wevers)

Geplaatst in VaK-weetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*